La crida de més de 1000 solucions


Des de Salvi volem donar ressò a un dels articles de Solar impulsi, on posen de manifest el seu optimisme per a canviar el món, oferint solucions com a nostra S.I.L. per a fomentar el seu ús i implementació.

Aquí l’article de Solar Impulse:

La política climàtica és una història de falses promeses i resistència al canvi dels qui encara creuen que han de triar entre l’ecologia i l’economia. Massa governs i empreses estan anunciant objectius de neutralitat de carboni per a 2050 sense tenir les solucions concretes per a aconseguir-los. Canviarem això.
Som innovadors, experts, científics, financers, líders empresarials, polítics i volem mostrar el costat emocionant de la transició ecològica que crea ocupacions i ofereix noves oportunitats industrials.

“La Fundació Solar Impulsi, els seus experts i socis han identificat, avaluat i etiquetatge 1.000 solucions tecnològiques capaces de protegir el medi ambient de forma econòmicament rendible.”

Som optimistes. Des de l’èxit del primer vol al voltant del món impulsat per energia solar, la Fundació Solar Impulsi, els seus experts i socis han identificat, avaluat i etiquetatge 1.000 solucions tecnològiques capaces de protegir el medi ambient d’una manera econòmicament rendible. Aquestes solucions són netes, eficients, rendibles … i estan disponibles avui. Redueixen l’impacte ambiental de la construcció i la mobilitat, la indústria i l’agricultura, el consum d’aigua i energia, al mateix temps que garanteixen el desenvolupament econòmic i la prosperitat social per a tots. No en un segle, ni en una dècada, sinó avui.

Sabem que no hi ha una solució miraculosa, però el mer fet que existeixin 1000 solucions és en si mateix un miracle. Usar-los a gran escala seria un gran actiu per al medi ambient i l’economia, i proporcionaria un full de ruta ambiciós per a un món més net i eficient.

Volem destacar aquestes solucions i fomentar la seva implementació, ja que amb massa freqüència encara estan ocultes en les empreses emergents o en els laboratoris de recerca.

“No estem fent una nova declaració d’intencions aquí, però estem brindant una forma molt concreta d’actuar.”

No estem fent una nova declaració d’intencions aquí, però estem brindant una forma molt concreta d’actuar. Les nostres solucions parlen per si soles. No esperem fins demà perquè es converteixin en part integral de les discussions econòmiques, els debats dels mitjans, les negociacions climàtiques i les decisions polítiques.

Estem demanant a les empreses i inversors que comprenguin com aquestes solucions faran que les seves operacions siguin més eficients i rendibles, i que comencin a adoptar-les.

Som aquí per a fer costat als governs brindant-los les eines que necessiten per a aconseguir els seus objectius ambientals. Això els permetrà crear més llocs de treball, fer créixer l’economia i millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans, que és la seva plataforma electoral.

Fem un anomenat als legisladors perquè actualitzin ràpidament els estàndards i regulacions d’acord amb les noves realitats generades per aquestes solucions i garanteixin la igualtat de condicions en totes les indústries. No volem més lleis que imposin sacrificis econòmics o de comportament a la població, però veiem la necessitat de modernitzar el marc legal i establir els incentius adequats per a convertir-lo en un accelerador de noves tecnologies. El marc actual encara es basa en sistemes arcaics i de fet autoritza la contaminació, quan es podria fer molt millor.

Suggerim que els milers de milions de dòlars i euros destinats a la recuperació post-Covid s’assignin a sectors prometedors del futur, no al passat, i permetin la implementació de tecnologies innovadores.

Siguem pioners actuant avui i fent que el nostre món sigui més eficient, net, just i sostenible per a tots. Perquè és possible …

Per Bertrand Piccard, fundador i president de la Fundació Solar Impulse, els innovadors de les 1000 solucions i els experts que van participar en la seva selecció.

Llegeixi l’article complet en: https://solarimpulse.com/news/the-1000-solutions-call

1