Salvi Lighting se suma al compromís Slowlight per a la transformació sostenible de les xarxes d’enllumenat

Salvi Lighting, des d’el mes de desembre passat, se suma al compromís Slowlight. D’aquesta manera continuem consolidant els compromisos de Salvi Lighting respecte a l’ús sostenible de la llum.

Segons el seu propi manifest, la iniciativa Slowlight persegueix obtenir millors entorns a través de la llum, tant en l’àmbit urbà com en el rural, creant espais nocturns en harmonia gràcies a una il·luminació calmada, intel·ligent, saludable, sostenible, confortable i emocional, en els quals la nit recupera protagonisme.

La iniciativa està alineada amb els objectius de l’agència urbana 2020-2030, la missió de la qual és aconseguir millors ciutats sobre la base de la llum, i així contribuir a la reducció de la contaminació lumínica dotant a les ciutats d’una il·luminació calmada i sostenible. D’aquesta manera s’aconseguirà un menor consum energètic i una menor petjada de carboni per a proporcionar un entorn confortable i saludable per als seus ciutadans i el medi ambient.

Salvi Lighting no sols treballa per a una il·luminació sostenible, sinó que intervé allí on li és possible en la conservació natural i de les espècies. Un cas recent és el de la *pardela cendrosa (Calonectris diomedea) a Canàries. La pardela cendrosa és una espècie d’ocell migrador la implantació del qual a Espanya té lloc principalment en l’arxipèlag canari. Un enllumenat artificial inadequat, i el seu efecte de contaminació lumínica, pot afectar l’orientació d’aquests ocells. Com a conseqüència el seu vol i migració a destí poden veure’s afectats amb fatals conseqüències. Concretament a l’illa de Gran Canària, en la costa de Sant Andrés, els pollastres nounats en els cingles, realitzen el seu primer vol cap a l’oceà i han de travessar la carretera GC2 i poblacions pròximes. Amb l’actualització d’aquest enllumenat mitjançant lluminàries de nul flux hemisfèric superior, espectre de llum ambre i tele gestió de l’enllumenat, hem aconseguit no pertorbar la seva orientació i visió, minimitzant així les baixes en el seu primer vol i una menor pertorbació de la seva orientació.

Un altre dels factors que ajuda a la sostenibilitat de l’enllumenat exterior, i un dels quals marca més la diferència, és la il·luminació connectada. Smartec® és el sistema de gestió d’enllumenat per a ciutats intel·ligents de Salvi Lighting. I, gràcies a aquest sistema, es pot adaptar l’enllumenat als usos que tinguin a cada moment els espais exteriors…. “perquè la il·luminació, hauria d’utilitzar-se només quan es necessita”, arribant a estalviar fins a un 70% en consum d’energia. Sent un gran aliat en l’alineació amb el compromís Slowlight.

Amb aquesta mena d’actuacions s’aconsegueix mantenir la seguretat del trànsit en les vies públiques, i al seu torn preservar la biodiversitat, els espais nocturns i permetre que la nit recuperi tot el seu protagonisme.

Tot això fa que ens sentim com a casa participant en la iniciativa Slowlight.

1