Notícies

Compromís Slowlight per a la transformació sostenible de l'enllumenat

By gener 29, 2021maig 16th, 2022No Comments

Salvi Lighting se suma al compromís Slowlight per a la transformació sostenible de les xarxes d'enllumenat

Salvi Lighting, des del passat mes de desembre, se suma al compromís Slowlight. D'aquesta manera seguim consolidant els compromisos de Salvi Lighting respecte a l'ús sostenible de la llum.

Segons el seu propi manifest, la iniciativa Slowlight persegueix obtenir millors entorns a través de la llum, tant en l'àmbit urbà com en el rural, creant espais nocturns en harmonia gràcies a una il·luminació calmada, intel·ligent, saludable, sostenible, confortable i emocional, en els quals la nit recupera protagonisme.

La iniciativa està alineada amb els objectius de l'agència urbana 2020-2030, la missió de la qual és aconseguir millors ciutats basant-nos en la llum, i així contribuir a la reducció de la contaminació lumínica, dotant les ciutats d'una il·luminació calmada i sostenible. D'aquesta manera s'aconseguirà un menor consum energètic i una menor petjada de carboni per proporcionar un entorn confortable i saludable per als seus ciutadans i el medi ambient.

Salvi Lighting no només treballa per a una il·luminació sostenible, sinó que intervé allà on li és possible en la conservació natural i de les espècies. Un cas recent és el de la baldriga cendrosa (Calonectris diomedea) a Canàries. La baldriga cendrosa és una espècie d'ocell migratori l'anidació de la qual a Espanya té lloc principalment a l'arxipèlag canari. Un enllumenat artificial inadequat, i el seu efecte de contaminació lumínica, pot afectar l' orientació d' aquestes aus. Com a conseqüència, el seu vol i migració a destinació poden veure's afectats amb fatals conseqüències. Concretament a l'illa de Gran Canària, a la costa de Sant Andreu, els pollastres nounats als cingles, realitzen el seu primer vol cap a l'oceà i han de travessar la carretera GC2 i poblacions pròximes. Amb l'actualització d'aquest enllumenat mitjançant lluminàries de nul flux hemisfèric superior, espectre de llum ambre i telegestió de l'enllumenat, hem aconseguit no pertorbar la seva orientació i visió, minimitzant així les baixes en el seu primer vol i una menor pertorbació de la seva orientació.

Un altre dels factors que ajuda a la sostenibilitat de l'enllumenat exterior, i un dels que marca més la diferència, és la il·luminació connectada. Smartec® és el sistema de gestió d'enllumenat per a ciutats intel·ligents de Salvi Lighting. I, gràcies a aquest sistema, es pot adaptar l'enllumenat als usos que tinguin en cada moment els espais exteriors.... "Perquè la il·luminació, s'hauria d'utilitzar només quan es necessita", arribant a estalviar fins a un 70% en consum d'energia. Sent un gran aliat en l'alineació amb el compromís Slowlight.

Amb aquest tipus d'actuacions s'aconsegueix mantenir la seguretat del trànsit a les vies públiques, i alhora preservar la biodiversitat, els espais nocturns i permetre que la nit recuperi tot el seu protagonisme.

Tot plegat fa que ens sentim com a casa participant en la iniciativa Slowlight.

Entérate de todo lo que está pasando en Salvi

T'enviarem la informació més rellevant. Novetats, projectes o notícies relacionades amb nosaltres. Recorda que estem junts en això.

newsletter phone 1 | Salvi Lighting Barcelona

Notícies recents

WEB Banner 1080 1080 | Salvi Lighting Barcelona
Fires

Light+Building 2024

Aquest 3-8 de març, Salvi Lighting brillarà a Frankfurt, a la fira més prestigiosa del...
DAKAR destacada 2 | Salvi Lighting Barcelona
Sense categoritzar

Dakar 2024

Reforcem el nostre compromís amb la Sostenibilitat al costat del KH-7 ECOVERGY al Dakar 2024 En...
SmartCity 2023 desrtacada | Salvi Lighting Barcelona
Fires

Smart City Expo World Congress 2023

Salvi Lighting no només serà present al renovat Smart City Expo World Congress, sinó...