Solar Intelligent Lighting (S.I.L.), de Salvi Lighting, forma part de les #1000 solucions per a canviar el món

A Solar Intelligent Lighting (S.I.L.), lluminària solar autònoma amb sistema per a les ciutats intel·ligents i gestió de l’enllumenat, dissenyada per Salvi Lighting, se li va atribuir l’Etiqueta de “Solució Eficient de Solar Impulse” després d’una avaluació realitzada per experts externs independents i basada en estàndards verificats. Per tant, s’uneix al desafiament #1000solutions, una iniciativa de la Fundació Solar Impulse per a seleccionar solucions que compleixin amb alts estàndards en rendibilitat i sostenibilitat i presentar-les als prenedors de decisions per a accelerar la seva implementació.

Avui dia la xarxa elèctrica és fàcilment accessible en totes les nostres ciutats amb grans infraestructures; però quan ens referim a vies amb difícils condicions geogràfiques o vies interurbanes trobem menors infraestructures de xarxa elèctrica o fins i tot no trobem. Aquest tipus de vies són les que majors accidents de trànsit obtenen i aquest és un dels motius perquè la solució de Salvi Lighting ajuda en la instal·lació d’enllumenat i, per tant, augmentar la seguretat dels trams de manera sostenible.

Solar Intelligent Lighting (S.I.L.), com a solució d’il·luminat LED solar no sols té avantatges en la seva instal·lació sinó també en el consum i en la quantitat de CO2 generat. És una solució d’il·luminat LED solar autoalimentat; el seu panell solar alimenta una bateria que permet tenir cicles de càrrega curts, augmentant la seva durabilitat i eficiència.

Podent obtenir el mateix rendiment en el transcurs dels anys. La solució S.I.L. també integra el sistema de telegestió Smartec®, el seu sistema per a les ciutats intel·ligents i gestió de l’enllumenat; amb el qual s’obté l’estat de la bateria; els cicles de càrrega i descàrrega; i podent crear perfils de dimming de diferents franges horàries per a un ús més eficient de l’energia.

La tecnologia solar de Salvi es basa en l’estudi previ de la localització, gràcies al PHOTOVOLTAIC GEOGRAPHICAL INFORMATION SYSTEM de la Comision Europea i les característiques específiques que cada projecte; el configurador de lluminàries en línia de Salvi permet veure en pocs clics com seria la configuració bàsica més eficient enfront de la localització del projecte.

La Fundació Solar Impulse neix de la iniciativa de Bertrand Picard i Boschberg en 2016. A l’ésser les primeres persones a donar la volta al món en un avió amb energia solar per a demostrar que és possible un món sostenible a través de l’ús de tecnologies netes. Va ser un èxit no sols en la història de l’aviació sinó en la història de l’energia.

A partir d’aquí, Picard & Boschberg s’han dedicat a buscar i promoure productes i serveis sostenibles i rendibles amb la seva iniciativa “1000 solucions netes i rendibles”. La Fundació està ajudant als prenedors de decisions d’empreses i governs a aconseguir els seus objectius ambientals i adoptar polítiques energètiques més ambicioses, que són necessàries per a portar aquestes solucions al mercat. Una manera de portar més lluny l’èxit del primer vol amb energia solar a tot el món.

Per a rebre l’etiqueta “Solució eficient de Solar Impulse “, Solar Intelligent Lighting (S.I.L.) va ser avaluat minuciosament per un grup d’experts independents d’acord amb 5 criteris que cobreixen els tres temes principals de Viabilitat, Medi Ambient i Rendibilitat. Els criteris del qual estan basats en els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, sent el pla mestre per a aconseguir un futur sostenible per a tots en 2030. Solar Impulse focalitza les seves solucions en 5 d’aquests 17 objectius, amb els quals classifica i avalua totes les solucions presentades per a formar part de les seves #1000 solucions eficients. Solucions que Bertrand Piccard, president de la Fundació Solar Impulse, presentarà als responsables de la presa de decisions en els negocis i el govern. L’objectiu d’aquesta iniciativa és fomentar l’adopció d’objectius mediambientals més ambiciosos i accelerar la implementació d’aquestes solucions a gran escala.

La solució de Salvi ha estat seleccionada perquè està molt alineada amb l’estratègia “Solar Impulsi”. És una enorme satisfacció, declara Salvi, comptar amb una solució entre les #1000 seleccionades per a canviar el món. Un suport en la seva estratègia de treballar alineats amb els objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides i una exigència per a aprofundir en aquest camí amb tota la nostra energia, per a beneficiar a les pròximes generacions.

12