Notícies

Dakar 2023

By desembre 2, 2022No Comments

Junts, per un Dakar 2023 més sostenible

Una nova jornada del Dakar 2023 arrencarà el pròxim 31 de desembre i enguany, el KH-7 Epsilon Team serà el primer camió que utilitzarà l'hidrogen en la competició.
La mecànica del MAN 6×6 de l'equip combinarà combustible dièsel amb hidrogen gràcies a un innovador sistema que comptarà amb un tanc de 420 litres de H2 que es reabastirà, etapa a etapa, mitjançant una hidrogenera mòbil.
El passat dimarts 29 de novembre, Jordi Juvanteny (pilot), José Luís Criado (copilot) i Jordi Ballbé (navegant), han presentat el nou camió al port de Barcelona, poc abans de partir cap a Marsella, on passaran les verificacions tècniques abans d'embarcar-se camí d'Aràbia Saudí.
La carrera més dura del món serà el perfecte camp de proves per a aquest ambiciós repte, que aportarà nous i decisius aprenentatges en matèria de desenvolupament de sistemes i de logística del combustible de cara a futurs usos en els camions de sèrie. No en va, si l'experiència 2023 es tanca de forma satisfactòria, el KH-7 Epsilon Team pretén convertir l'hidrogen en el combustible principal del seu vehicle de cara a l'edició de 2024.
La iniciativa del KH-7 Epsilon Team neix de la innovació i la preocupació per la sostenibilitat.
Jordi Juvanteny, pilot, comentava al respecte: "Estem en la segona etapa d'aquest projecte, que iniciem l'any passat amb la utilització d'ecocombustibles. El 2023 hem rellevat el GLP per hidrogen, que és completament net i no deixa empremta a l'atmosfera. Aquesta és la nostra forma de retornar-li al Dakar part del molt que ens ha aportat. A més, el planeta ens reclama canvis i no podem esperar una resposta exclusivament institucional. Ens hem de posar en marxa entre tots i des de ja mateix. El nostre equip pretén fer coses grans i innovadores, i d'aquesta manera aportar un granet de sorra al planeta, que ens ho demana".
Des de Salvi Lighting, donem suport i promovem aquestes iniciatives cap a un futur millor i més sostenible per a tothom. Aquest és el primer pas per impulsar el canvi i junts, aconseguir coses realment increïbles. Estem junts en això.
More than light to change the world.
Veure comunicat oficial KH-7

Entérate de todo lo que está pasando en Salvi

T'enviarem la informació més rellevant. Novetats, projectes o notícies relacionades amb nosaltres. Recorda que estem junts en això.

newsletter phone 1 | Salvi Lighting Barcelona

Notícies recents

Dakar 2023 - Salvi Lighting
Notícies

Dakar 2023

Junts, per un Dakar 2023 més sostenible Una nova jornada del Dakar 2023 arrencarà el...
Solutions Guide Destc | Salvi Lighting Barcelona
Notícies

Solar Impulse presenta la seva Guia de solucions per a les ciutats

Segons les Nacions Unides, "des del 2007, més de la meitat de la població mundial viu...
Smart City Expo World Congress 2022 - Salvi Lighting
Notícies

Smart City Expo World Congress 2022

L'Smart City Expo World Congress 2022 va reunir els líders de les empreses, governs...